Seksuaalinen itsemääräämisoikeus ja ahdistelu

Vuosi 2023 tuo tullessaan lakimuutoksen, joka vaikuttaa erityisesti deittipalveluissa tapahtuvaan kommunikointiin. Vuoden alusta lähtien pyytämättä ja ilman lupaa lähetetyt seksuaalissävytteiset viestit ja kuvat voidaan laskea seksuaaliseksi ahdisteluksi ja seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaukseksi, joista voidaan määrätä sakkoa tai vankeutta.

Deitti.net on lisännyt profiilin yksityisyysasetuksiin valinnan seksuaalissävytteisten viestien ja kuvien lähettämisen sallimisesta, jotta palvelun käyttö olisi kaikille turvallista ja mieluisaa. Tämä asetus on oletuksena kaikilla käyttäjillä pois päältä, joten sinun tulee erikseen muuttaa se, jos haluat sallia peniskuvien, kirkkoveneiden ja muun ns. työpaikalle sopimattoman sisällön lähettämisen itsellesi.

Asetuksen muuttamisesta jää myös lokimerkintä, joka mahdollistaa luvan selvittämisen jälkeenpäin kaikkien osapuolten oikeusturvan takaamiseksi.

Kunnioitetaan jokaisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja valitsemaansa tapaa käyttää palvelua. Kieltoa rikkovilta käyttäjiltä voidaan estää pääsy palveluun kuten aiemminkin käyttöehtojen vastaisesta toiminnasta.

Asetus löytyy profiilin yksityisyysasetuksista, kohdasta "Hyväksyn seksuaaliset sisällöt muilta käyttäjiltä".