MotleyFool, 67v

Autumn Idyll

Vapaapäivä. Juoksulenkki heti aamutuimaan kosteanlämpimässä talvisäässä aamun pimeydessä. Lenkin loppupuolella aamu alkaa aavistuksenomaisesti sarastaa itäisellä taivaalla.

Suihkun kautta aamiaispöytään: appelsiinimehua, banaani, Weetabixia soijamaidon ja mustikkakeiton kanssa, vihreää teetä ja omatekoista kaakaolla maustettua kokojyväleipää. Aamiaisen kruunaa espresso.

Kun mihinkään ei tarvitse lähteä, on ihanaa vetäytyä takaisin sänkyyn ja venytellä vielä lenkistä lämpimiä lihaksia. Lueskelen Andrew O'Connorin palkittua Tuvalu-romaania, jonka tapahtumat eivät nimestä huolimatta sijoitu Tuvaluun vaan Tokioon.

Aamupäivällä pistäydyn ruokakaupassa, kyhään kevyen lounaan ja syön sen, ja kuuntelen samalla radiouutiset RNZI:stä. Lounaan jälkeen palaan sänkyyn Tuvalun pariin.

Hetken mielijohteesta kaivan kitaran esiin, joka on pölyttynyt monta kuukautta. Tai oikeastaan ei, koska se on ollut koko ajan laukussa. Puolen tunnin jälkeen sormenpäissä alkaa tuntua siltä, että pitäisi tehdä jotain muuta. Ulkona ei oikein ole ajokelit, joten puettuani ajohousut jalkaan ja täytettyäni juomapullon virittelen lattiatuulettimen ja poljen turbotrainerilla 45 minuuttia. Sen jälkeen olen kypsä suihkuun jo toisen kerran tänään. Harjoitukseen kuuluvan jumpan joudun skippaamaan, koska pari viikkoa sitten loukkaamani oikea olkapää vihoittelee edelleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Illansuussa teen leipätaikinan. Taikinan noustessa siivoan vessan ja kylppärin; keittiön siivous saa odottaa huomiseen. Sitten kaivan ranskankirjan esiin ja yritän opetella fraaseja. Qu'est-ce qu'il reste de la gare? Aikani ranskaa tavailtuani päätän katsoa jonkun DVD:n. Oikeastaan pitäisi katsoa (kieliopintojen tueksi) joku ranskalainen taide-elokuva (ilman tekstitystä), mutta sorrunkin katsomaan Sormusten herraa, jonka joku on joskus antanut lahjaksi. Luin kirjan monta vuotta sitten kouluaikana, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka elokuva korreloi kirjan luomien omien mielikuvien kanssa. Frodo ei oikein vastaa odotuksia, mutta Nazgûlit ovat ihan samalla tavalla pelottavia kuin kirjassakin.

Huomennakin on vapaapäivä, joten päätän käydä illalla vielä toisella juoksulenkillä (turbolla ajaminen on tylsää, ja talvella harjoituskilometrien keruu onnistuu helpoiten juoksemalla; varsinainen ajokausi alkaa huhtikuussa 200 km brevetillä). Jupiter loistaa pilvien raosta hyvin kirkkaana. Käyn lenkin jälkeen ulkona kiikarilla tarkistamassa, vieläkö Jupiterin kuut ovat tallella. Ovathan ne, ainakin 4 kirkkainta.

Suihkun jälkeen leipä on valmis; käärin sen pellavapyyhkeeseen ja panen ritilän päälle jäähtymään. Teen punaisesta paprikasta, parsakaalista, porkkanasta, raejuustosta, kurpitsansiemenistä, kuivatuista aprikooseista, pellavansiemenrouheesta, pellavansiemenöljystä ja puolukkahillosta iltapalan.

Sängyssä kuuntelen vielä kuulokkeilla LvB:n sellosonaatteja (Maisky & Argerich) ja lueskelen muutaman viikon takaisen Sternin välissä tullutta kahviliitettä. Puolen tunnin kuluttua sammutan valot, mutta uni ei tule; iltalenkistä taitaa olla liian vähän aikaa. Niinpä nousen ylös, buuttaan koneen ja päivitän tämän profiilin.

Sukupuoli
Mies
Ikä
67 v
Etsin
Naista
Asuinpaikka
Espoo
Millä mielellä
Parisuhteeseen
Asun
Yksin
Suuntautuminen
Hetero
Varaustilanne
Vapaa
Lapset
Minulla ei ole lapsia

Mitä mieltä kaverisi ovat?

Jaa profiili ja kysy: